| Palóc leves másképpen receptLevesek Hozzávalók: 30 dkg marhahús 25 dkg zöld színű zöldbab (nem vajbab) 25 dkg burgonya 4 evőkanál olaj 1 púpozott evőkanál liszt 2 dl tejföl 2 fej vöröshagyma 3 gerezd fokhagyma babérlevél őrölt kömény fűszerpaprika őrölt bors petrezselyem só Elkészítés: Az olajon fonnyasszuk meg a finomra vágott vöröshagymát. Húzzuk le a tűzről, szórjuk meg pirospaprikával, majd pároljuk meg egy kevés vízben a hagymát. Ezután adjuk hozzá a kockákra vágott marhahúst, a fűszereket, a sót, az őrölt borsot, a babérlevelet, a zúzott fokhagymát és az őrölt köményt. Ha a hús egy kicsit megfehéredett, öntsünk alá egy jó ujjnyi vizet és fedő alatt pároljuk majdnem puhára. (Ha a víz elfő, pótoljuk.) Ha ez megvan, öntsük fel 2 liter vízzel, tegyük bele a kicsire kockázott krumplit és a megtisztított, feldarabolt zöldbabot. A lisztből és a tejfölből készítsünk habarást, s ha már minden puha, ezzel sűrítsük be a levest. Végül szórjuk meg finomra vágott petrezselyemmel. Tanácsok: Csipetkével tálaljuk. A receptet beküldte: Rozália Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |