| Palócleves másként receptLevesek Hozzávalók: 30 dkg marhahús 25 dkg zöldbab 25 dkg burgonya 4 ek. olaj 1 púpozott ek. liszt 2 dl tejföl 2 fej vöröshagyma 3 gerezd fokhagyma babérlevél őrölt kömény fűszerpaprika őrölt bors petrezselyem só Elkészítés: az olajon fonnyasszuk meg a finomra vágott vöröshagymát. Húzzuk le a tűzről, szórjuk meg pirospaprikával, majd pároljuk meg egy kevés vízben a hagymát. Ezután adjuk hozzá a kockákra vágott marhahúst, a fűszereket, a sót, az őrölt borsot, a babérlevelet, a zúzott fokhagymát és az őrölt köményt. Ha a hús egy kicsit megfehéredett, öntsünk alá egy jó ujjnyi vizet és fedő alatt pároljuk majd nem puhára. /Ha a víz elfő, pótoljuk. / Ha ez megvan, öntsük fel 1, 5 liter vízzel, tegyük bele a kicsire kockázott krumplit és a megtisztított, feldarabolt zöldbabot. A lisztből és a tejfölből készítsünk habarást, s ha már minden puha, ezzel sűrítsük be a levest. Végül szórjuk meg finomra vágott petrezselyemmel. Elkészítési idő: 90 perc A receptet beküldte: Hmv. Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |