| Babgulyás bográcsban receptEgytálételek Hozzávalók: 1,5 kg tarkabab 3 kiskanál szódabikarbóna 3 db leves kocka 3 evőkanál ételízesítő 6 db baberlevel 3 kg marhahús (comb) 3 kg marhacsont 10 db répa 3 db petrezselyem 2 db zellergumó (zöldjével együtt) 1,5 - 2 kg hagyma 3 db nagy paradicsom 3 db nagy paprika 1 közepes tubus gulyáskrém 3-4 evőkanál pirospaprika olaj, só, bors, majoranna, bazsalikom, oregano, csombor, ételízesítő, köménymag Elkészítés: A babot szodabikarbonaval, leveskockaval, etelizesitovel es baberlevellel hideg vizben feltesszuk fozni. A bogracsban az olajat felhevitjuk, kipattogtatjuk benne a komenymagot, beletesszuk az aprora vagott hagymat, megdinszteljuk. Erre jon a kozepes kockara vagott hus, atforgatjuk, pirospaprikaval megszorjuk, fuszerezzuk, felengedjuk vizzel, beletesszuk a csontokat es kozepes tuzon fozzuk. Mikor mar majdnem puha, bezoldsegeljuk es hozzaadjuk a paradicsomot paprikat. Ezutan tesszuk bele a mar megfott babot a levevel egyutt, egyett rottyantunk rajta es kesz. Puha kenyerrel, tejfollel, erospaprikaval talaljuk, mindenki izlese szerint tehet bele. Tanácsok: Ez az adag a hetvegen fott, 24 vendegbol csak 1 nem evett belole (O" vegetarianus) es az utolso falatig elfogyott! :))) Elkészítési idő: 180 perc A receptet beküldte: gurzau.maria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |