| Kapormártás egyszerűen receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 2 nagy csokor friss kapor, 4 dl tejszín, fél dl édes fehérbor, 5 dkg vaj, só, őrölt fekete bors, reszelt szerecsendió, 1 db citrom reszelt héja, fél citrom leve. Elkészítés: A vajat elolvasztjuk és megfuttatjuk rajta az apróra vágott kaprot friss kaprot. Tejszínnel felöntjük, összeforrósítjuk, majd hozzáadjuk a fűszereket, és a végén a bort is. Jól átkeverjük, közben pár percig főzzük, de csak addig, amíg besűrűsödik. Ekkor ízlés szerint még tovább fűszerezhető. Ha kész, különféle húsokhoz, gombához és burgonyához is kínálhatjuk. Elkészítési idő: 45 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |