Tutireceptek.hu fejléc

Kapormártás egyszerűen recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
2 nagy csokor friss kapor, 4 dl tejszín, fél dl édes fehérbor, 5 dkg vaj, só, őrölt fekete bors, reszelt szerecsendió, 1 db citrom reszelt héja, fél citrom leve.

Elkészítés:
A vajat elolvasztjuk és megfuttatjuk rajta az apróra vágott kaprot friss kaprot. Tejszínnel felöntjük, összeforrósítjuk, majd hozzáadjuk a fűszereket, és a végén a bort is. Jól átkeverjük, közben pár percig főzzük, de csak addig, amíg besűrűsödik. Ekkor ízlés szerint még tovább fűszerezhető. Ha kész, különféle húsokhoz, gombához és burgonyához is kínálhatjuk.

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: varbóc

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Káposzta saláta egyszerűen » Gombás csirke egyszerűen » Piskótatészta/Egyszerűen » Sertésragu egyszerűen
» Sztrapacska egyszerűen » Sajtkrémleves egyszerűen » Rakott kel egyszerűen » Rakott tészta egyszerűen
» Reszelt túrós egyszerűen » Gofri egyszerűen » Székelytokány egyszerűen » Knédli egyszerűen
» Kapormártás2 » Meggyleves egyszerűen » Sült csülök egyszerűen » Haltekercs kapormártással


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.