Tutireceptek.hu fejléc

Pácolt oldalas virslivel grillen sütve, rokfortos sültburgonya salátával recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
800 g sertésoldalas, 8 db virsli, 4 gerezd fokhagyma, 50 ml olaj, 2 szál friss rozmaring, 1 evőkanál színes bors, só A salátához: 600 g burgonya, 2 fej saláta, 100 g rokfort sajt, 1 citrom, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 pohár kefir, 2 evőkanál fokhagymás olívaolaj, őrölt fehérbors, só

Elkészítés:
Az olajat zúzott fokhagymával, durvára tört színes borssal, finomra vágott rozmaringgal, sóval elkeverjük, beleforgatjuk a 4 darabra vágott oldalast, és a virsliket, majd fóliába csomagolva, hűtőbe téve 24 órán keresztül pácoljuk.
A hűtőből kivéve az oldalas darabokat, és a szépen bevagdalt virsliket grillen ropogós, pirosra sütjük, közben többször megkenegetjük a pácoláshoz használt fűszeres olajjal.
Közben az áttört rokfortot kefirrel simára keverjük, citromlével, finomra vágott petrezselyemzölddel, olívaolajjal, borssal, sóval ízesítjük. A húsokkal együtt a grill rácson megsütjük a hasábokra vágott burgonyát.Tálaláskor a forró, sült burgonyát lazán összeforgatjuk a nagyobb darabokra tépkedett salátával, majd a tányérra halmozzuk, meglocsoljuk a rokfortos öntettel. A sült oldalas darabokat és a virsliket ráhelyezzük.


A receptet beküldte: Smithy


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Barbecue oldalas » Roston sült oldalas » Pácolt marhanyelv körettel » Oldalas másként
» Csirke papírban sütve » Báránygerinc sütve » Kolbászos hasé salátával » Ropogós sertésoldalas
» Köményesen sült oldalas » Rokfortos csirkecomb » Kétszer sült oldalas » Rokfortos zellerkrémleves
» Sörben sült oldalas » Szilvalekvár sütőben sütve » Pácolt hús rizses körettel » Túrós tészta sütve


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.