| Pácolt oldalas virslivel grillen sütve, rokfortos sültburgonya salátával receptHúsételek Hozzávalók: 800 g sertésoldalas, 8 db virsli, 4 gerezd fokhagyma, 50 ml olaj, 2 szál friss rozmaring, 1 evőkanál színes bors, só A salátához: 600 g burgonya, 2 fej saláta, 100 g rokfort sajt, 1 citrom, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 pohár kefir, 2 evőkanál fokhagymás olívaolaj, őrölt fehérbors, só Elkészítés: Az olajat zúzott fokhagymával, durvára tört színes borssal, finomra vágott rozmaringgal, sóval elkeverjük, beleforgatjuk a 4 darabra vágott oldalast, és a virsliket, majd fóliába csomagolva, hűtőbe téve 24 órán keresztül pácoljuk. A hűtőből kivéve az oldalas darabokat, és a szépen bevagdalt virsliket grillen ropogós, pirosra sütjük, közben többször megkenegetjük a pácoláshoz használt fűszeres olajjal. Közben az áttört rokfortot kefirrel simára keverjük, citromlével, finomra vágott petrezselyemzölddel, olívaolajjal, borssal, sóval ízesítjük. A húsokkal együtt a grill rácson megsütjük a hasábokra vágott burgonyát.Tálaláskor a forró, sült burgonyát lazán összeforgatjuk a nagyobb darabokra tépkedett salátával, majd a tányérra halmozzuk, meglocsoljuk a rokfortos öntettel. A sült oldalas darabokat és a virsliket ráhelyezzük. A receptet beküldte: Smithy Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |