| Rokfortos zellerkrémleves receptLevesek Hozzávalók: 1 kávéskanál étkezési keményítő, 10 dkg rokfort sajt, 2 dl tejszín, só, 6 dl zöldségleves (kockából), 5 dkg vaj, 2 db zeller. Elkészítés: A zellert megtisztítjuk, szeletekre vágjuk, majd a felolvasztott vajon párolni kezdjük. Amikor már majdnem puha, felöntjük a zöldségalaplével, megsózzuk, és lassú tűzön teljesen puhára főzzük. A tejszínt elkeverjük a keményítővel, a leveshez öntjük, azután botmixerrel az egészet egyneművé keverjük. Hozzáadjuk a sajt felét kockákra vágva, végül a levest még egyszer felforraljuk. Tálaláskor rámorzsoljuk a maradék sajtot. A receptet beküldte: CILUSKA Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |