| Pácolt fokhagyma receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 15-20 fej fokhagyma 1 liter fehérbor 2 dl 10 %-os ecet 10-15 dkg kristálycukor 1 evőkanál só 1 kiskanál őröltbors 3-4 babérlevél 8-10 szem szegfűszeg (vagy 1 kiskanál tárkony,ezzel finomabb.) oliva vagy étolaj Elkészítés: A fokhagymát megtisztítom.(Ha melegvízbe áztatod kb. fél órát,könnyen fog menni) Egy megfelelő méretű edénybe teszem a hozzávalókat a fokhagyma és az olaj kivételével. Felforralom a páclét,beledobom az összes fokhagymát,és forrástól számított 5 percig erős tűzön forralom. Ha ez kész,akkor fedőt teszek az edényre,és másnapig hűlni hagyom az egészet. Másnap újra 5 percig forralom,és a lében hagyom kihűlni a fokhagymát. Ha kihűlt,kicsi üvegekbe rakom,ráöntöm a páclét, mindegyik tetejére 1 evőkanál olajat teszek,és lezárom az üveget. Tanácsok: 1 hét után fogyasztható húsételekhez,szendvicseken. A megmaradt páclé nagyon finom saláták ízesítésére. A receptet beküldte: Bévi48 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |