| Pácolt hús receptHúsételek Hozzávalók: 1 kg sertéshús (vagy máj, vagy pulykamell filé) 1 liter tej 5-6 gerezd fokhagyma 1 kávéskanál bors 1 evőkanál só Elkészítés: A megmosott csontos karajt (vagy filézett karajt, vagy pulykamell filét) felszeletelem. Az elkapirgált fokhagymát a tejhez keverem, majd a befűszerezett filét egyenként lassan belerakom. Egy éjszakát hagyom állni a tejben, majd másnap panírozom, és kisütöm, mint akármelyik rántott húst. A pácolás lényege, hogy a máj, vagy hús a fokhagymás tejtől nagyon zamatos, nagyon ízletes lesz. A pácolt húst natúr formában, vagy panírozva is ki lehet sütni. A fenti eljárással nem csak színhúsokat, hanem májat is készíthetünk, ízlés szerint natúron vagy rántva. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |