| Pácolt tűzdelt házinyúl receptHúsételek Hozzávalók: 1 db nagy házinyúl, 20 dkg füstölt szalonna, 1 fej fokhagyma, 1 csomag vadak fűszerkeverék a páchoz, 1 tubus mustár, 5-6 babérlevél, őrölt bors, olaj. Elkészítés: A nyulat nagy darabokra vágjuk, s bevagdossuk. Megszórjuk borssal, megkenjük mustárral, teszünk közé néhány levél babért és leöntjük annyi olajjal, hogy teljesen ellepje. Hűtőszekrényben 5-6 napig érleljük. Sütés előtt a pácból kiszedjük és megtűzdeljük a füstölt szalonnával és foghagymával. Bedörzsöljük sóval és a fűszerkeverékkel. Tepsiben lefóliázva pirosra sütjük, közben átfordítjuk. Még finomabb, ha tepsibe rakás előtt a húsok minden oldalát kevés zsíron elősütjük. A fűszerkeveréket a rajta található utasítás szerint elkészítjük. Zsemlegombócot készítünk hozzá. A receptet beküldte: badonyimariaeva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |