| Csípős pácolt csirkeszárny receptHúsételek Hozzávalók: 80 dkg csirkeszárny, 1 evőkanál szójaszósz, ízlés szerint erőspaprikakrém, 1 dl olaj, 1 teáskanál reszelt gyömbér, 2 evőkanál ketchup, só, 25 dkg paradicsom, 25 dkg vegyes paprika, 2 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál gorombára vágott petrezselyem. Elkészítés: Vágd le a csirkeszárnyak végeit. Keverd össze az olajat, a szójaszószt, az erős paprikát, a gyömbért és a ketchupöt. Keverd el a húst ezzel a fűszeres páccal és tedd egy napra hűtőbe. Sütés előtt öblítsd ki kevés vízzel a páclés tálat és ezt a levet is öntsd rá a szárnyakra. Süsd 200 C-fokon, 30-35 percig. A paprikát és paradicsomot vágd karikákra. Vedd ki a sütőtálból a szárnyakat. A megmaradt szaftban pedig futtasd meg a paprikaszeleteket. Amikor összeestek, tedd rá a paradicsomot is. Tegyél rá fokhagymát is és pirítsd össze a hozzávalókat. A végén szórd meg petrezselyemmel. Kínálj hozzá brokkolis rakott burgonyát. A receptet beküldte: MRG Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |