| Pácolt pulykamell receptHúsételek Hozzávalók: 50 dkg pulykamell 1 gerezd fokhagyma 3 evőkanál szójaszósz őrölt bors 1 dl olaj 1 dl száraz fehérbor 4 evőkanál liszt 1/2 citrom leve 2 db tojás 1 tk.reszelt gyömbér 1 tyúkhúsleves kocka olaj a sütéshez Elkészítés: Az olajat, citromlevet, szójaszószt, bort, borsot, gyömbért és a zúzott fokhagymát összekeverjük, majd meglangyosítjuk és belemorzsoljuk a húsleveskockát A pulykamellet kis szeletekre vágjuk, mély tálban egymásra rétegezzük, miközben a sorokat a páclével leöntjük. Befedjük és hűtőszekrényben legalább egy napig érleljük. A húsdarabokat néhányszor megforgatjuk, hogy a páclé mindenhol érje A léből kiszedett húsdarabokat még nedvesen lisztbe mártjuk, majd a felvert tojásba forgatjuk, és ismét belisztezzük A pácolás után megmaradt levet összekeverjük a megmaradt tojással, hozzáadjuk a megmaradt lisztet A szokásosnál kissé sűrűbb palacsintatészta-masszát keverünk belőle 10 percig állni hagyjuk, közben bő olajat forrósítunk A lisztes pulykamell szeleteket megmártjuk a tésztában, majd a forró olajban mindkét oldalát szép sárgásbarnára sütjük A felesleges olajat lecsöpögtetjük. Köretnek kukoricás rizs vagy rizi-bizi, párolt zöldség, esetleg burgonyapüré illik hozzá. A receptet beküldte: ronka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |