Tutireceptek.hu fejléc

Pácolt bárány burgonyalángoson recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 kg körüli báránycomb,
1 liter olaj,
1 fej vöröshagyma,
10 dkg paradicsompüré,
1 csomag vegyes zöldség,
3 dl vörösbor,
10 dkg gomba, 10 dkg sonka,
1 fej lila-hagyma,
10 dkg juhsajt,
2 közepes burgonya,
10 dkg finomliszt,
4 tojás,
fokhagyma,
egész bors,
borókabogyó,
kakukkfű,
rozmaring,
babérlevél tetszés szerint,


Elkészítés:
A megmosott és kicsontozott báránycombot zsineggel összekötözzük, sóval bedörzsöljük,
meghintjük kakukkfűvel, rozmaringgal, majd olajba téve 2 napig pácoljuk. A felaprított vöröshagymát kevés olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a konyhakész leveszöldséget, a paradicsompürét, az egész borsot, a borókabogyót, és az egészet tovább pirítjuk, majd felengedjük vízzel. Beletesszük a pácolt báránycombot, és fedő alatt puhára pároljuk. Mielőtt teljesen megpuhulna, hozzáöntjük a vörösbort. A burgonyát meghámozzuk, lereszeljük, beletesszük a lisztet, a tojást, sózzuk, őrölt borssal, zúzott fokhagymával ízesítjük, jól kidolgozzuk. Kis cipókat formálunk belőle, kézzel lángos-formára nyújtjuk,
forró olajban kisütjük. Tálaláskor a felszeletelt báránycombból 3 vékony szeletet a burgonyalángosra teszünk, és mindegyik szeletet sonkával, juhsajttal, pirított gombával, lila hagymával díszítjük.

Tanácsok:
Elődeink nagyon kedvelték a bárányt, birkát, s Franciaországban, Angliában valóságos nemzeti eledelnek számít. Az olasz, az ír konyha minden méltánylást megad neki.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Bárányaprólék-leves » Fűszeres báránycomb » Bárányleves » Pacolthus
» Mézben pácolt marhasült » Pácolt tűzdelt házinyúl » Baranyai kókuszos » Csípős pácolt csirkeszárny
» Tárkonyos bárányragu leves » Színes borsos báránysült » Pusztai báránysült » Fokhagymás báránycomb
» Sült báránykaraj » Pácolt fokhagyma » Mézes báránygerinc. » Pácolt jércemell


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.