| Mézes báránygerinc. receptHúsételek Hozzávalók: 1 báránygerinc 1 evőkanál olívaolaj Az abáláshoz: só bors szegfűbors szegfűszeg szerecsendió-virág hagyma fokhagyma A lakozáshoz: 2 evőkanál whisky 1 evőkanál balzsamecet 1 mokkáskanál cukor csipet só A mézesmártáshoz: 4 evőkanál méz 1 evőkanál olívaolaj 1 kisfej vöröshagyma 1 kávéskanál worcestershire szósz 1 kávéskanál mustár citromlé bors Elkészítés: 1. A báránygerincet tisztítsa meg a hártyáktól és a faggyúktól. Az abáláshoz nagyobb edénybe öntsön vízet, tegye bele a füszereket, a megtisztított hagymát, fokhagymát, a gerincet, forralja fel, nagyon csendesen hagyja gyöngyözve forrni kb. 40 percig, majd várja meg, amíg kihül. 2. Közben a mézet keverje össze a worchestershire szószal, az olívaolajjal, a nagyon finomra vágott hagymával, a mustárral. Ízesítse citromlével és borssal, hogy a mártás se túl borsos, se túl édes, se túl savanyú legyen. 3. A kihűlt gerincet vegye ki a léből, és a csonttal lefelé fektesse tepsibe. Locsolja meg az olívaolajjal és kevés abálólével, majd kenje rá a mézes mázat. 200 C-fokra előmelegített sütőben süsse 45-50 percig, locsolgassa a levével. Keverje ki a lakkozáshoz a hozzávalókat, és a sütési idő vége felé kenje a húsra. 4. A kész gerincet a mézes mártással tálalja. Burgonyalángost kínálhat hozzá (receptjét lásd külön). Tanácsok: Burgonya lángos: Hámozzon meg, reszeljen le 60 dkg burgonyát. Keverje össze 20 dkg liszttel, 5 dl tejjel, 2 tojással, sózza, borsozza. Serpenyőben melegítsen olajat, és egy-egy merőkanálnyi masszát elegyengetve benne, mindkét oldalát oldalát süsse pirosra. Inyenceknek ajánlom. Babrás, de nagyon finom, mutatós. A lángos nincs benne az elkészítési időben és ebből 1 adag: 462 kcal. Jó étvágyat hozzá! Elkészítési idő: 60 perc Kalóriatartalom: 626 kcal A receptet beküldte: GILL Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |