| Tokány-mokány receptHúsételek Hozzávalók: 60-80 dkg lapocka 15-20 dkg vöröshagyma 1 evőkanál pirospaprika 1 dl paradicsomlé 1 gerezd fokhagyma só 4-5 zöldpaprika 2 dl tejföl petrezselyemzöld olaj Elkészítés: Az olajon megpirítjuk a felapritott hagymát,elkeverjük a pirospaprikával,és beletesszük a kisujjnyi hosszúságura és késhátnyi vastagra vágott húst.Sózzuk,paradicsommal és 2 dl vízzel felengedjük,fedő alatt pároljuk.Hozzátesszük a szétnyomott fokhagymát.Amikor a hús puhulni kezd,belevágjuk a zöldpaprikát,petrezselymet.Végén elkeverjük benne a tejfölt. A receptet beküldte: magdi22 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |