Tutireceptek.hu fejléc

Fokhagymás vaddisznótokány recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
70dkg kicsontozott vaddisznócomb,7-8 füstölt szalonna,2 evőkanál olaj,6 gerezd fokhagyma,1 kiskanál paradicsompüré,1 mokkáskanál őrölt bors,1 kiskanál liszt.

Elkészítés:
A húst rostjaira kb fél centis szeletekre szeljük.A szalonnát vékony csikokra metéljük,és olajban kisütjük,majd a húst hozzáadjuk.Kevergetve fehéredésig sütjük.A présen áttört fokhagyma felét hozzáadjuk,1csapott kiskanál sóval meg a paradicsompürével izesitjük,megborsozzuk,és kb 1,5deci vizet öntünk alá és puhára pároljuk.Többször keverjük meg,az elfőtt levét pedig pótoljuk.Ha kész,a maradék fokhagymát is hozzáadjuk,a levét 1 deci vizzel simára kevert liszttel sűritjük.Akkor jó,ha az állaga a pörköltéhez hasonlit.

Tanácsok:
Nagyon finom,nekem ez az egyik kedvencem.
Sült burgonyával vagy főtt rizzsel is nagyon jó.

Elkészítési idő: 120 perc
Kalóriatartalom: 511 kcal

A receptet beküldte: Droma


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fokhagymás tészta » Fokhagymás vaj » Fokhagymás karaj » Fokhagymás kapros krémsajt
» Fokhagymás bagett » Fokhagymás rakott penne » Fokhagymas-sajtos burgonya » Fokhagymás csirkecombok
» Fokhagymás-fűszeres lazac » Tengerihal fokhagymásan » Fokhagymás húspástétom » Fokhagymás sült máj
» Fokhagymás camembert-leves » Fokhagymás-kapros halfilé » Fokhagymás csirkemáj sütve » Fokhagymás tört burgonya


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.