| Fokhagymás vaddisznótokány receptHúsételek Hozzávalók: 70dkg kicsontozott vaddisznócomb,7-8 füstölt szalonna,2 evőkanál olaj,6 gerezd fokhagyma,1 kiskanál paradicsompüré,1 mokkáskanál őrölt bors,1 kiskanál liszt. Elkészítés: A húst rostjaira kb fél centis szeletekre szeljük.A szalonnát vékony csikokra metéljük,és olajban kisütjük,majd a húst hozzáadjuk.Kevergetve fehéredésig sütjük.A présen áttört fokhagyma felét hozzáadjuk,1csapott kiskanál sóval meg a paradicsompürével izesitjük,megborsozzuk,és kb 1,5deci vizet öntünk alá és puhára pároljuk.Többször keverjük meg,az elfőtt levét pedig pótoljuk.Ha kész,a maradék fokhagymát is hozzáadjuk,a levét 1 deci vizzel simára kevert liszttel sűritjük.Akkor jó,ha az állaga a pörköltéhez hasonlit. Tanácsok: Nagyon finom,nekem ez az egyik kedvencem. Sült burgonyával vagy főtt rizzsel is nagyon jó. Elkészítési idő: 120 perc Kalóriatartalom: 511 kcal A receptet beküldte: Droma Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |