Tutireceptek.hu fejléc

Nyúlpaprikás recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 kg nyúlhús(comb, has, gerinc)
2 evőkanál sertészsír
2 db vöröshagyma
1 ek pirospaprika
1 ek rétesliszt
1 dl tej
2 dl tejföl

bors
4 gerezd fokhagyma
1/2 csokor petrezselyemzöld

Elkészítés:
Olvasztott zsírban megfonnyasztjuk a vöröshagymát, belekeverjük a feldarabolt nyúlhúst. Borsozzuk, megszórjuk a fűszerpaprikával, a petrezselyemlevéllel, és összekeverjük. Felengedjük annyi vízzel, amennyi ellepi, beletesszük a zúzott fokhagymát, megsózzuk. Lassú tűzön puhára főzzük. Habarást készítünk liszt, tej, tejföl hozzáadásával, és a kész nyúlpaprikásra öntjük. Felforraljuk és kész. Sós krumplival, vegyes savanyúval tálaljuk.


A receptet beküldte: cirmesitompika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fasírozott vagdalthúsból » Húspuding » Mustáros karajszeletek » Baconba csomagolt csirkecomb
» Panírozott libamell » Színes borsos báránysült » Sertésborda Karcsi módra » Tejszínes csirke/pulyka
» Vajas-barackos csirkemell » Csirkemájjal töltött combok » Sült máj kekszpanírban » Csirkebrassói
» Vadas-pulykából » Juhtúros rántott hús » Sertéscomb fűszeres mártásban » Friss zöldséges fasírt


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.