Tutireceptek.hu fejléc

Nyári töltött káposzta recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 fejes káposzta (kb. 1,5 kg),
2 csomag kapor,
6 db zöldpaprika (30 dkg),
fél kg darált sertéslapocka,
10 dkg barna rizs,
1 kis fej vöröshagyma.

Elkészítés:
Az étel elkészítése előtt a fejes káposztát a kovászolt uborkához hasonlóan készítjük elő, vagyis a szeletekre vágott nyers káposztát egy nagy dunsztosüvegbe egymásra rétegezzük, a közepébe téve egy csomag kapor zöldet, majd a tetejére is egy csomag kaprot helyezünk. Ráteszünk egy szelet pirított barna kenyeret, és leöntjük langyos sós vízzel úgy, hogy a folyadék a kenyeret is ellepje.
Napon maximum két nap alatt elkészül a kovászolt káposzta.
Az elkészített kovászolt káposzta felére helyezzük a darált hús, a főtt rizs és az apróra vágott, dinsztelt vöröshagyma keverékével megtöltött zöldpaprikákat, amelyeket káposztával befedünk.
Megfőzzük, és mokkáskanálnyi margarinba kb. mokkáskanálnyi lisztet és egy fél csomag apróra vágott kaprot, késhegynyi pirospaprikát keverünk. A káposztából kiszedjük a töltött paprikát, és berántjuk, majd visszahelyezzük a paprikákat. Tálaláskor ízlés szerint egy kis tejföllel ízesíthető.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Káposztás kacsa » Fogyis káposztaleves » Töltött zsemle - 2 » Sajttal töltött kiflik
» Túrós töltött karalábé » Hússal töltött alma » Káposztás bab » Töltött zöldsaláta
» Kelkáposzta saláta » Töltött finom cukkini » Párolt káposzta Update1 » Töltött lángos
» Kelkáposzta leves gazdagon » Sonkával töltött batyu » Töltött padlizsán bundában » Répás, töltött csirkecomb


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.