| Túrós töltött karalábé receptZöldséges ételek Hozzávalók: 8 kisebb (kb.50dkg) zsenge karalábé 20 dkg tehéntúró 2 dl kefír só őrölt bors 1 mokkáskanál őröltpaprika 1 kiskanál mustár 1 csokor petrezselyem Elkészítés: A megtisztított, meghámozott karalábék belsejét karalábévájóval vagy kiskanállal kivájjuk. A kivájt karalábékat a forgáccsal együtt annyi sós vízben, amennyi éppen ellepi, majdnem puhára főzzük. Közben a túrót megsózzuk, borsozzuk, a pirospaprikával, a mustárral, az apróra vágott petrezselyemmel simára keverjük, majd a karalábék üregébe töltjük. A töltött karalábékat tűzálló tálba egymás mellé rakjuk, a forgácsot köré szórjuk, az egészet kefírrel leöntjük, és forró sütőben 15-20 percit sütjük. Tálaláskor még megszórjuk egy kis petrezselyemmel. A tölteléket körözöttként is elkészíthetjük. A receptet beküldte: Hmv. Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |