Tutireceptek.hu fejléc

Túrós töltött karalábé recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
8 kisebb (kb.50dkg) zsenge karalábé
20 dkg tehéntúró
2 dl kefír

őrölt bors
1 mokkáskanál őröltpaprika
1 kiskanál mustár
1 csokor petrezselyem

Elkészítés:
A megtisztított, meghámozott karalábék belsejét karalábévájóval vagy kiskanállal kivájjuk.
A kivájt karalábékat a forgáccsal együtt annyi sós vízben, amennyi éppen ellepi, majdnem puhára főzzük.
Közben a túrót megsózzuk, borsozzuk, a pirospaprikával, a mustárral, az apróra vágott petrezselyemmel simára keverjük, majd a karalábék üregébe töltjük.
A töltött karalábékat tűzálló tálba egymás mellé rakjuk, a forgácsot köré szórjuk, az egészet kefírrel leöntjük, és forró sütőben 15-20 percit sütjük.
Tálaláskor még megszórjuk egy kis petrezselyemmel.
A tölteléket körözöttként is elkészíthetjük.


A receptet beküldte: Hmv.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Töltött tök tökölőknek » Túrós csöröge » Szórt túrós » Gyümölcsös túrós lepény
» Rákóczi túrós(Kata-féle) » Sajtos töltött csirkemell » Amerikai töltött tojás » Túrós sajtos pogácsa
» Ropogós túrós rudacskák » Túrós süti sütés nélkül » Pehelykönnyű túrós » Mediterrán töltött kenyér
» Rákóczi túrós lepény » Túrós-almás-szójaszelet » Töltött ropogós pogácsa » Töltött padlizsán


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.