| Narancsleves mandulás habgaluskával receptLevesek Hozzávalók: 4 db narancs 1 db citrom 2 csomag vaníliás cukor barna cukor (ízlés szerint) 1 teáskanál őrölt fahéj 4-5 db szegfűszeg 1,5 dl fehérbor 1,5 dl vörösbor 2 dl tejszín 2 dl tejföl 2 db tojássárgája csipet só 1 l víz Valamint: 2 dl habtejszín mandulaforgács Elkészítés: Egy edénybe öntsük bele a vizet, majd adjuk hozzá a fahéjat, a szegfűszeget, a barna cukrot és a vaníliás cukrot, és kb. 10 percig főzzük. A citromot vágjuk fel cikkekre, 2 narancsot pedig pucoljunk meg. Ezután tegyük bele a forrásban lévő szirupba a cikkekre vágott citromot és a narancshéjat, majd főzzük 5-6 percig. Ezután szűrjük át egy szűrőn az ízesített szirupot. A megpucolt narancsgerezdeket vágjuk fel kisebb darabokra, majd tegyük bele az előzőleg leszűrt szirupba. Ezután adjuk hozzá a vörösbort, és ha szükséges, még ízesítsük cukorral, majd forraljuk fel. A tojások sárgáját keverjük simára a tejföllel, majd vegyük le a levest a tűzről, és állandó keverés mellett csorgassuk a levesbe. Ezután tegyük vissza a tűzre, majd forraljuk fel újra. Végül öntsük bele a vörösbort és a tejszínt, majd újra forraljuk fel. Amikor eléri a forráspontot, zárjuk el a gázt, mert főzni már nem kell tovább. A mandulaforgácsot állandó kevergetés mellett pár pillanat alatt pörköljük meg. A habtejszínt verjük kemény habbá. Ezután szaggassunk nagyobb habgaluskákat, majd forgassuk bele a pörkölt mandulaforgácsba. Tálaláskor a levest merjük tányérba, majd helyezzük rá a mandulás habot, és úgy kínáljuk. Elkészítési idő: 45 perc A receptet beküldte: Miss Angel Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |