| Mandulás szilvatorta receptSütemények, édességek Hozzávalók: 70 dkg szilva, 12 dkg vaj, 12 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 3 tojás, 15 dkg liszt, 1 csapott teáskanál sütőpor, 10 dkg őrölt mandula Elkészítés: A szilvát megmossuk, lecsepegtetjük, félbevágjuk és kimagozzuk. A félbevágott szemeket még egyszer elfelezzük. A tésztához a vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd egyenként hozzákeverjük a tojásokat. A sütőporral és az őrölt mandulával elkevert lisztet beleforgatjuk a masszába. A masszát 24 cm átmérőjű kivajazott tortaformába öntjük. A szilvákat vágott felükkel felfelé körkörösen a massza tetejére sorakoztatjuk, kívülről befelé haladva. A sütőt 180 ºC-ra előmelegítjük, és a tésztát egy óra alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, és ha már nem ragad, kivehetjük a sütőből. A szilvát megszórjuk durva-szemű cukorral. A süteményt hagyjuk a formában kihűlni. Ha langyosra hűlt, levesszük a tésztagyűrűt, és rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni. Cikkekre vágva tetszés szerint tejszínhabbal kínáljuk. Tanácsok: Sárgabarackkal, őszibarackkal ugyanígy elkészíthető. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |