| Mandulás Zeller receptZöldséges ételek Hozzávalók: 2 ökölnyi zellergumo /50dkg körül/ 5dkg tisztitott darált mandula 1 tojás másféldeci tej 13-15dkg liszt 1 teáskanál ételizesitő 1 kis fej vöröshagyma izlés szerint só olaj a sütéshez Elkészítés: a zellert megtisztitjuk, meghámozzuk, és félujjnyi vastag szeletekre vágjuk. A szeletek mindkét oldalát megsozzuk 15 percig állni hagyjuk.Közben a tojást a tejjel habosra keverjük, majd annyi lisztet adunk hozzá, hogy hig tejföl sűrűségű legyen a tésztamassza.Ezután hozzáadjuk a finomra vágott hagymát és a darált mandulát. Az ételizesitővel füszerezzük és 2 evőkanál olajat keverjünk bele. A zellerszeleteket először amugy sos-nedvesen lisztbe mártjuk, majd a tésztába forgatjuk és bő,forro olajban gyorsan megsütjük. Akkor jó ha a zeller közepe még nem nagyon puhult meg,elég,ha a bunda szinesedik. Elkészítési idő: 50 perc Kalóriatartalom: 375 kcal A receptet beküldte: davicsa Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |