| Narancsos-mandulás kifli receptSütemények, édességek Hozzávalók: 25 dkg liszt 2 ek. reszelt narancshéj 8 dkg porcukor 10 dkg darált mandula 20 dkg margarin 10 dkg finom szemcsés kristálycukor Elkészítés: A lisztet összedolgozzuk a narancshéj felével, a porcukorral, a mandulával és a margarinnal. A masszából ujjnyi vastag rudakat sodrunk, amit 5 cm-es darabokra vágunk. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Kibélelünk sütőpapírral egy tepsit. A tésztadarabokat kifli alakúra hajlítjuk, a tepsire rakosgatjuk és a sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük. A finom szemcsés kristálycukrot összekeverjük a maradék narancshéjjal, és a forró kifliket azonnal meghempergetjük benne. Hagyjuk kihűlni, majd jól záródó dobozba rakjuk. Tanácsok: Én mondjuk az összes narancshéjat beletettem a tésztába, és még egy fél narancs levét is belecsavartam, kicsit ragadósabb tésztát kaptam, de így is sikerült megcsinálni, a tetejére pedig csak porcukrot szórtam. Így is nagyon finom lett! És nem az én találmányom, egy újságból loptam!:-) Elkészítési idő: 45 perc A receptet beküldte: zernike Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |