Tutireceptek.hu fejléc

Sárga mandulás rizs recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
20 dkg rizs,
2 tyúkhúsleves-kocka,
20 dkg sárgarépa,
5 dkg mazsola,
5 dkg tisztított fehér mandula,
3 evõkanál olaj,
1 teáskanál kurkuma,
1 mokkáskanál õrölt szegfûbors,
1 mokkáskanál õrölt fekete bors,
só (ízlés szerint).

Elkészítés:
A rizst gondos átválogatás után egy órára tiszta vízbe áztatjuk. Közben a megtisztított sárgarépát lereszeljük, a mazsolát megmossuk és szárát leszedjük, a mandulát jó éles késsel elforgácsoljuk. A rizst leszûrjük. Teflonedényben az olajat felforrósítjuk, rászórjuk a rizst és folytonos keverés közben üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a sárgarépát, a mazsolát, a húsleveskockát, a mandula felét és a fûszereket. Annyi vizet öntünk rá, amennyi a térfogatának a duplája, majd felforraljuk, és kis lángon, fedõ alatt addig fõzzük, amíg az összes levét elszívja. Közben nem szabad megkeverni. Tálalás elõtt óvatosan - hogy a rizsszemek ne törjenek - átforgatjuk.


A receptet beküldte: elvira1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Francia sárgadinnye leves » Sárgarépa koktél » Mandulás pogácsa » Mandulás rántott hal
» Narancsos sárgadinnyeleves » Fűszeres sárga rizs » Sült hús sárgaborsópürével » Sárgabarackos muffin
» Sárgabarackos, habos süti » Sárgarépa fasírt » Mandulás kocka (Zöld süti) » Hideg sárgabarackleves
» Sárgabarack kefír ital » Mandulás kekszgolyó » Sárgabarackos sertéskaraj » Krémes sárgadinnyeleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.