| Sárga mandulás rizs receptKöretek Hozzávalók: 20 dkg rizs, 2 tyúkhúsleves-kocka, 20 dkg sárgarépa, 5 dkg mazsola, 5 dkg tisztított fehér mandula, 3 evõkanál olaj, 1 teáskanál kurkuma, 1 mokkáskanál õrölt szegfûbors, 1 mokkáskanál õrölt fekete bors, só (ízlés szerint). Elkészítés: A rizst gondos átválogatás után egy órára tiszta vízbe áztatjuk. Közben a megtisztított sárgarépát lereszeljük, a mazsolát megmossuk és szárát leszedjük, a mandulát jó éles késsel elforgácsoljuk. A rizst leszûrjük. Teflonedényben az olajat felforrósítjuk, rászórjuk a rizst és folytonos keverés közben üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a sárgarépát, a mazsolát, a húsleveskockát, a mandula felét és a fûszereket. Annyi vizet öntünk rá, amennyi a térfogatának a duplája, majd felforraljuk, és kis lángon, fedõ alatt addig fõzzük, amíg az összes levét elszívja. Közben nem szabad megkeverni. Tálalás elõtt óvatosan - hogy a rizsszemek ne törjenek - átforgatjuk. A receptet beküldte: elvira1 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |