| Mandulás mézeskocka receptSütemények, édességek Hozzávalók: 48 kockához: -500 gr méz -250 gr cukor -1.25 dl olaj -250 gr hámozott mandula -100 gr cukrozott narancshéj -100 gr cukrozott citromhéj -700 gr liszt -1 tasak sütőpor -1 csipet só -1 kk őrölt fahéj -1/2 kk őrölt szegfűszeg -1/4 kk őrölt szegfűbors -3 tojás A kenéshez, díszítéshez: -3 ek sűrített tej / 1 tojás -100 gr hámozott mandula -100 gr cukrozott cseresznye Elkészítés: 1.) A mézet a cukorral és az olajjal mérsékelt tűzön vagy forró vízfürdőben folyamatosan keverve felolvasztjuk, majd többször váltott hideg vízben kihűtjük. 2.) A mandulát megdaráljuk, a cukrozott narancs- és citromhéjat finomra vágjuk. A liszthez adjuk a sütőport, a sót, a fűszereket,a cukrozott citrom-és narancshéjat, valamint a mandulát. Lazán összekeverjük. A kihűlt mézes masszába egyenként beledolgozzuk a tojásokat, majd végül hozzáadjuk a mandulás lisztet. 3.) Egy magasabb peremű, 30x40 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral. A sütőt előmelegítjük 180°C-ra. 4.) A tésztát a tepsibe szedjük, lisztes kézzel elsimítjuk-nyomkodjuk úgy, hogy a tepsit mindenütt maradéktalanul kitöltse. 5.) Késheggyel 5x5 cm-es négyzeteket "rajzolunk" a tetejére, majd megkenjük a sűrített tejjel / tojással. Mindegyik közepére egy fél szem cukrozott cseresznyét nyomunk, köré pedig 4 felezett mandulát. 6.) A sütőben 35-40 percig sütjük. Ha nagyon pirulna a teteje, akkor alufóliával letakarjuk, de át kell sülnie. A tepsiben hagyjuk kihűlni. A jelölés mentén szeleteljük. Elkészítési idő: 90 perc Kalóriatartalom: 165 kcal A receptet beküldte: perfi Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |