| Mélysütött mandulás csirke receptHúsételek Hozzávalók: Két csirkemell Két tojás fehérje Négy evőkanál kukoricaliszt Tíz deka durvára darált mandula (dió is jó) Két evőkanál cherry Két evőkanál szójamártás Só Bors Olaj a mélysütéshez Elkészítés: Elokészítés: a mellet kicsontozzuk, falatnyi darabokra vágjuk, megsózzuk, megborsozzuk, belerakjuk a szója és a cherry keverékébe. Húsz percig benne hagyjuk. A tojásfehérjét félig keményre verjük, belekeverjük a kukoricalisztet. A húsz perc elteltével a csirkehús darabokat alaposan megfor-gatjuk ebben a tojás-liszt tésztában, majd belemártogatjuk a durván darált mandulába. Főzés: az olajat fölforrósítjuk, a csirkét - mintha csak rántott húst sütnénk - kisütjük benne. Köretnek mindenképpen valami gyümölcsöt adjunk: ananászt, barackkompótot stb., mert a mandulás csirke - noha belül puha és omlós - lényegében mégiscsak elég száraz. A receptet beküldte: LoLiNa Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |