| Mandulás csirkemell receptHúsételek Hozzávalók: # 2 citrom # 2 narancs # 1 kis fej vöröshagyma # 80 dkg csirkemellfilé # 3 evőkanál liszt # 8 evőkanál olívaolaj # 1 dl fehérbor # 10 dkg mandulaforgács Elkészítés: A citromot és a narancsot alaposan megmossuk, meghámozzuk, és a héjukat apróra vágjuk, levüket kinyomjuk. A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A húst megmossuk, 3 centis darabokra vágjuk, és lisztben megforgatjuk. Elkészítés: A citrom- és narancshéjat két percre forró vízbe tesszük, leszűrjük, és megismételjük az eljárást. Összekeverjük a mandulával. Felforrósítjuk az olajat egy serpenyőben. A csirkedarabokat néhány percig pirítjuk benne. Megsózzuk, borsozzuk, és hozzáöntjük a fehérbort, amitől enyhén megpárolódik. Belekeverünk 6 evőkanál citromlevet és 2 dl narancslevet. A szószhoz hozzáadjuk a mandulát, és nagy lángon összeforrósítjuk. Azonnal tálaljuk! Elkészítési idő: 20 perc A receptet beküldte: cleakm Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |