| Cseresznyés-mandulás pite receptSütemények, édességek Hozzávalók: 20dkg liszt 10dkg cukor 1csomag van. cukor 10dkg vaj 3 tojássárgája pici só Krém: 10dkg vaj 10dkg cukor 1 egész tojás 1 tojássárgája 10dkg mandulaőrlemény só Diszitéshez 40dkg kimagozott cseresznye Elkészítés: A lisztből, cukorból,van.cukorból,vajból és a tojássárgájából 1 csipet sóval gyúrjunk tésztát, majd tegyük pár órára a hűtőbe pighenni. Egy keverőedénybe tegyük a szobahőmérsékletű vajat, keverjük habosra. Adagoljuk apránként hozzá a cukrot,1 egész tojássárgáját, a mandulaőrleményt,1 csipetnyi sót. Egy lisztezett deszkán nyújtsuk ki a tésztát kb. fél centi vastagságúra, és béleljünk ki vele egy kivajazott és liszttel megszórt 25cm kerek sütőformát. A mandulás keveréket öntsük bele, és szórjunk a tetejére 40dkg kimagozott cseresznyét. Használhatunk fagyasztott cseresznyét is. Előmelegitett, közepesen meleg 170fokos sütőben süssük 40-50 percig. A receptet beküldte: kazmer93@freemail.hu Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |