Tutireceptek.hu fejléc

Nagyon finom csirkebecsinált leves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
Hozzávalók:

1 csirkeaprólék májával együtt vagy (csirkemell), 3-4 sárgarépa, 2-3 petrezselyem, 1 cikk karalábé, 1 cikk zeller, 1 kis fej vöröshagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 dl tejföl, 1 púpozott teáskanál liszt, 1 ek. olaj, 1 teáskanál citromlé, 1 kávéskanál pirospaprika, kedvünk szerint só és törött fekete bors.

Elkészítés:
Elkészítés:

A csirkeaprólékot megmosom, kis darabokra vagdalom. A megpucolt zöldségeket keskeny ha hasábokra vágom. A vöröshagymát picire metélem, és felforrósított olajon üvegesre pirítjuk. A lángról félrehúzva belekeverem a pirospaprikát, majd visszarakva beleteszem az aprólékot. A húst fehéredéséig pirítjuk. Ezután hozzáadom a zöldségeket, és pár percig tovább pirítjuk. Ráöntök egy liter vizet, besózom, megborsozom és felforralom, majd kis lángon puhára főzöm. A lisztet simára keverem a tejföllel és a citromlével, végül behabarom vele a levest. Jól kiforralom, és megszórom a nagyon finomra metélt petrezselyemzölddel. A lángot ekkor eloltom alatta. Befedve hagyom állni 10 percig, csak ezután tálalom.


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mazsolás borleves » Mézes gyümölcskrémleves » Tárkonyos raguleves » Finom meggyes sütemény
» Kínai leves » Sajtos karfiolleves » Hideg szilvakrémleves » Finom csirkecomb
» Nagyon mákos kocka » Tavaszi csalánleves » Zalai csirkeleves » Téli finom gyümölcssaláta
» Tekercsestészta leves » Tejszínes csirkeragu leves » Házi csirkehúsleves » Tejfölös kapor krémleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.