| Finom meggyes sütemény receptSütemények, édességek Hozzávalók: Hozzávalók Az öntethez 2 csomag Dr. Oetker Tortazselé 0,5 liter meggykompót leve A töltelékhez 25 dkg kimagozott meggy 2 pohár tejföl 3 evőkanál kristálycukor 3 dl tej 1 csomag vaníliás pudingpor A tésztához 1 db tojás egy csipetnyi Dr. Oetker Sütőpor 20 dkg finomliszt 8 dkg porcukor 10 dkg Rama Elkészítés: Elkészítés 1.A lisztet elkeverjük a sütőporral, hozzáadjuk a cukrot, a tojást és a Ramát. Sima tésztává gyúrjuk, és egy kis időre hideg helyre tesszük pihenni. 2.Ezután 1 cm vastagra nyújtjuk és kikent sütőlapra tesszük. 3.Külön megfőzzük a vaníliapudingot. A még forró pudinghoz hozzákeverjük a tejfölt és ráöntjük a tésztára. Végül a tetejére szórjuk a lecsöpögtetett, kimagozott meggyet. 4.Előmelegített sütőben 25 percig sütjük 175 °C fokon. A meggyléből és a tortazseléből megfőzzük az öntetet. Leöntjük vele a még forró süteményt, lehűtjük és tálaljuk. A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |