| Tejszínes csirkeragu leves receptLevesek Hozzávalók: Leveszöldség,(1/2 kg) borsó,(25 dkg) csirkeszárny, vagy aprólék, vagy farhát (1 kg) főzőtejszín 2 dl, levestészta, vagy egy tojás, 15 dkg liszt, víz, kevés só Elkészítés: zöldséget a hússal, borsóval együtt megfőzöm mint ahogy húslevest fözök. Amikor kész, hígabb habarást készítek a tejszínnel. (Fogyókúrázok a habarást liszt helyett étkezési keményítővel is készíthetik.)Még vagy 10 percig főzöm. Vagy csurgatott tésztát főzök bele (akkor a habarás után + 3-4 percig főzöm a tészta miatt), vagy külön kifőzök tésztát és azzal kínálom. (Csurgatott tészta: 1 tojást összekeverek liszttel, vízzel, mintha nokedlit készítenék, csak attól hígabbra. Teáskanállal adagolva belecsurgatom a tésztát habarás után a fővő levesbe.) Tanácsok: Tipikusan az egyszerű, de nagyon finom kategória Elkészítési idő: 120 perc A receptet beküldte: Gyöngyös Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |