| Muszaka II. receptZöldséges ételek Hozzávalók: 5 padlizsán 1 kg darált hús (lehetõleg szárnyas v. marha) hagyma olívaolaj fokhagyma 30 dkg reszelt sajt 1 babérlevél 1 hámozott paradicsom paprika, só, oregano, vaj, tej, tojás, liszt, reszelt szerecsendió Elkészítés: megmosott padlizsánokat egészben a sütõbe tesszük fél órára, majd a héját lehúzzuk, a húsát karikára vágjuk. Tésztaszürõn lecsorgatjuk a levét. A darált húsból a szokott módon pörköltet fõzünk. Amikor a tüzrõl levesszük, szórjuk meg oreganoval. Forralt tejbõl, vajból, tojásból, lisztbõl, sóból, szerecsendióból besamelmártást készitünk. Jénai tálba vagy tepsibe: egy sor padlizsán, rá a darált hús, új réteg padlizsán, végül a besamel - ezt addig ismételjük, míg el nem fogy a hozzávaló. A tetejére reszelt sajtot szórunk. 180 fokos sütõben fél óráig piritjuk. A receptet beküldte: Gvivike Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |