Tutireceptek.hu fejléc

Gyergyói burgonya recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
0,5 liter tej
5 dkg vaj
1 dl tejszín
10 dkg reszelt sajt
őrölt bors

1 kg burgonya

Elkészítés:
A tejet a tejszínnel, vajjal, csipet sóval, borssal felforraljuk.
A burgonyát megtisztítjuk, nyersen belereszeljük a forró vajas tejbe és kb. 15 percig kis lángon főzzük.
Többször meg kell keverni, nehogy lesüljön.
Egy tűzálló tál alját kikenünk vajjal - előtte fokhagymával is be lehet dörzsölni a tálat -, beleöntjük a burgonyapépet, a tetejét megszórjuk reszelt sajttal és forró sütőben 10-15 perc alatt megpirítjuk.
Adhatunk hozzá apróra vágott metélőhagymával kevert tejfölt vagy joghurtot is.


A receptet beküldte: Hmv.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Burgonyás lepény » Halas burgonyás fasírt » Gyergyói kaporleves » Burgonyás aranyfánk
» Burgonyás gombóc lekvárral » Burgonyamajonéz » Ír Burgonyaleves » Házmester burgonya
» Burgonyafasírt » Burgonyás knédli » Burgonyás omlett » Sajtos tepsis burgonya
» Fürj burgonyafészken » Fasírt burgonyán sütve » Burgonyás cukkínis lepény » Francia rakott burgonya


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.