| Gyergyói burgonya receptZöldséges ételek Hozzávalók: 0,5 liter tej 5 dkg vaj 1 dl tejszín 10 dkg reszelt sajt őrölt bors só 1 kg burgonya Elkészítés: A tejet a tejszínnel, vajjal, csipet sóval, borssal felforraljuk. A burgonyát megtisztítjuk, nyersen belereszeljük a forró vajas tejbe és kb. 15 percig kis lángon főzzük. Többször meg kell keverni, nehogy lesüljön. Egy tűzálló tál alját kikenünk vajjal - előtte fokhagymával is be lehet dörzsölni a tálat -, beleöntjük a burgonyapépet, a tetejét megszórjuk reszelt sajttal és forró sütőben 10-15 perc alatt megpirítjuk. Adhatunk hozzá apróra vágott metélőhagymával kevert tejfölt vagy joghurtot is. A receptet beküldte: Hmv. Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |