Tutireceptek.hu fejléc

Update muszaka recept

Kategória:


Hozzávalók:
50 dkg darált pulykahús
50 dkg paradicsom
50 dkg padlizsán
3 nagy vöröshagyma
3 duci fokhagymagerezd
1 dl vörösbor
5 dkg zsírszegény óvári sajt
1 ek. fruktóz,1 tk. őrölt fahéj, só, bors, olasz fűszerkeverék, olívaolaj

Elkészítés:
A padlizsánokat 1 cm vastag szeletekre vágjuk, besózzuk és 1 órát állni hagyjuk. A sütőt 200 fokra melegítjük, a padlizsánszeleteket leitatjuk, és sütőpapírral kibélelt tepsiben, tetejüket olajjal vékonyan megkenve kb. 20 perc alatt megsütjük.
2 hagymát felkarikázunk, kevés olivaolajon megdinszteljük, rátesszük a felszeletelt paradicsomot, rányomjuk fokhagymagerezdeket, édesítjük,és 10-15 perc alatt készre főzzük.
A 3. hagymát felkockázzuk, kevés olíván megdinszteljük, rátesszük a húst,kicsit lepirítjuk, felöntjük a vörösborral,sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a fahéjat, és a fűszerkeveréket. Fedő alatt puhára pároljuk.
Egy kiolajozott jénai tál aljára terítjük a megsütött padlizsánszeletek felét, ráhalmozzuk a húst, majd a paradicsomszószt, végül a maradék padlizsánszeletekkel befedjük. Ráreszeljük a sajtot.
180 fokos sütőben 30-35 percig sütjük.

Tanácsok:
A fahéj kicsit furcsán hangzik, de nem tévedés. Különleges ízt ad az ételnek.


A receptet beküldte: seva55


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tojáspöri (update 1) » Túrótorta (update 1) » Koktél pogácsa (Update3) » Fonott kalács (Update 1)
» Lúdláb-update módra » Párolt káposzta Update1 » Update1 pogácsa » Update 1 Kókuszkocka
» Rakott karfiol (update 1) » Muffin (update 1) » Almás-túrós muffin update1 » Szilvás szelet (update 1)
» Karfiolpüré (update1) » Keksztekercs (Update 1) » Kevert tészta (update 2) » Máglyarakás (Update 1)


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.