| Update muszaka receptHozzávalók: 50 dkg darált pulykahús 50 dkg paradicsom 50 dkg padlizsán 3 nagy vöröshagyma 3 duci fokhagymagerezd 1 dl vörösbor 5 dkg zsírszegény óvári sajt 1 ek. fruktóz,1 tk. őrölt fahéj, só, bors, olasz fűszerkeverék, olívaolaj Elkészítés: A padlizsánokat 1 cm vastag szeletekre vágjuk, besózzuk és 1 órát állni hagyjuk. A sütőt 200 fokra melegítjük, a padlizsánszeleteket leitatjuk, és sütőpapírral kibélelt tepsiben, tetejüket olajjal vékonyan megkenve kb. 20 perc alatt megsütjük. 2 hagymát felkarikázunk, kevés olivaolajon megdinszteljük, rátesszük a felszeletelt paradicsomot, rányomjuk fokhagymagerezdeket, édesítjük,és 10-15 perc alatt készre főzzük. A 3. hagymát felkockázzuk, kevés olíván megdinszteljük, rátesszük a húst,kicsit lepirítjuk, felöntjük a vörösborral,sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a fahéjat, és a fűszerkeveréket. Fedő alatt puhára pároljuk. Egy kiolajozott jénai tál aljára terítjük a megsütött padlizsánszeletek felét, ráhalmozzuk a húst, majd a paradicsomszószt, végül a maradék padlizsánszeletekkel befedjük. Ráreszeljük a sajtot. 180 fokos sütőben 30-35 percig sütjük. Tanácsok: A fahéj kicsit furcsán hangzik, de nem tévedés. Különleges ízt ad az ételnek. A receptet beküldte: seva55 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |