| Karfiolmuszaka receptEgytálételek Hozzávalók: 10 személyre 1 kg karfiol, sós víz, zsiradék a forma kikenéséhez Töltelék: 8 dkg zsiradék, 8 dkg vöröshagyma, 1 gerezd foghagyma, 60 dkg darált sertés-vagy borjúhús, só, bors, szerecsendió, petrezselyemzöld. Öntet: 3 db tojás, 2 dl tejföl, Bundához: 10 dkg liszt, 3 db tojás, étolaj a sütéshez Elkészítés: A karfiolt rózsáira bontjuk, és sós vízben megfőzzük, lecsepegtetjük. Megmártjuk lisztben és tojásban, olajban kisütjük. A formát kikenjük zsírral, belerakunk egy sor karfiolt, erre egy sor tölteléket, megismételjük és betakarjuk a maradék karfiollal, tetejét leöntjük a mártással, majd sütőben átsütjük. Töltelék: Apróra vágott vöröshagymát zsiradékon megpirítjuk, hozzáadjuk az apróra darált húst és a zúzott fokhagymát, együtt megpirítjuk, meghintjük sóval és borssal, szerecsendióval és petrezselyemmel. Felöntjük vizzel v. csontlével, és 20 percig pároljuk. Öntet: A tejfölben elkeverjük a három tojássárgáját. Besamellel is leönthetjük. A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |