Tutireceptek.hu fejléc

Birsalma sajt recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
Birsalma
cukor
dió
esetleg mandula

Elkészítés:
Azért nem írtam sulyegységet mert majd itt kell lemérni. Először lemérema lábast amibe főzőm a sajtot,

A meghámozott birsalmát darabokra vágom és kevés vizet öntök alá és felteszem főzni mikor jól össze
esett lemérem (a lábas sulyát minuszolom)kevergetni állandóan.Ahány deka a birs annyi
deka cukrot öntök rá és sürüre főzőm kb 4o perc
ez után beleteszem a darabokra vágott diót tetszés szerint,és formákba öntöm.
Ez lehet püspökkenyér forma kiskugkóf vagy 2 ujjnyi vastagra egy tepsibe és kb egy hét mulva bármilyen tészta szaggatóval kilehet szaggatni.
De azért ajánlatos mielőtt beleöntöm a formákban vizes
celofán papirt belerakni könnyebb ki venni direkt azért írtam celofánt mert az birja a hőt a . folpakk meg nem.
Még azt tanácsolom, hogy egy hétnél hamarább ne vegyük ki a formákbol,azután tegyük szellős helyre, hogy szikkadni tudjon és két hétután már be is csomagolhatjuk foliába, nagyon sokáig elál.


A receptet beküldte: gevi1931


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Birsalmasajt » Birsalmakompót frissen » Sült töltött birsalma » Birsalmás sertéskaraj
» Birsalma-szőlő lekvár » Birsalmás rizs » Nagymamám birsalmasajtja » Falusi csirke birsalmával
» Sült vadliba birsalmával » Sült birsalma » Birsalmaleves mazsolával » Birsalmával rakott tészta
» Birsalmaturmix » Birsalmasajtos - diós pite » Birsalmás yorkshire puding » Birsalmaleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.