| Morgós csúcs - receptSütemények, édességek Hozzávalók: 8 dkg margarin 10 dkg darált háztartási keksz 20 dkg darált dió 30 dkg porcukor 4 dkg keserű kakaópor kb. 0,5 dl tej A forgatáshoz: kristálycukor A gesztenyés töltelékhez: 10 dkg margarin 25 dkg fagyasztott gesztenye massza 5 dkg porcukor 15 dkg darált háztartási keksz egy kevés rum Egyéb hozzávalók az elkészítéshez: kézi citrom facsaró fagyasztott vagy befőtt magozott meggy Elkészítés: A kekszet a dióval, a porcukorral, a kakaóval, a puha margarinnal és a tejjel összegyúrjuk. Nedves kézzel kb. 25 kis gombócot formálunk belőle, melyeket kristálycukorban meghempergetünk. A fölengedett gesztenyemasszát a porcukorral, a keksszel, a puha margarinnal és egy kevés rummal összedolgozzuk. A kekszes diógombócokat egyenként, egy felfordított, nagyobb citromfacsaró üregébe, pontosabban inkább csak körben a falához nyomkodjuk, hasonlóan ahhoz, mint amikor egy tortaformát bélelünk tésztával. A közepébe teszünk egy lecsöpögtetett magozott meggyet. A gesztenyés töltelékkel pedig teljesen betöltjük az üreget. Ezután (mivel cukorba mártottuk), könnyedén kiütjük a formából. Így kapjuk a morgós csúcsot, a kívül diós, belül gesztenyés, egyszerűen elkészíthető, fenséges édességet. Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: turkkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |