| Morgós csúcs receptSütemények, édességek Hozzávalók: 35 dkg darált keksz 10 dkg darált dió 30 dkg porcukor 4 dkg kakaópor 2 nagyon friss tojás 25 dkg mélyhűtött gesztenyepüré 10 dkg vaj vagy margarin kevés rum, esetleg rumaroma kristálycukor kézi citromfacsaró esetleg 1-2 evőkanál tej magozott meggy (friss, fagyasztott vagy befőtt) Elkészítés: Sötét massza: összekeverek 20 dkg darált kekszet 10 dkg darált dióval, 25 dkg porcukorral, 4 dkg kakaóporral és két tojással, valamint ha szükséges, néhány kanál tejjel. Világos massza: 25 dkg felolvasztott gesztenyemasszát összekeverek 5 dkg porcukorral, 15 dkg darált keksszel, 10 dkg puha vajjal vagy margarinnal és egy kis rummal (vagy aromával). A sötét masszából nedves kézzel 20-25 kis golyót gyúrok, ezeket kristálycukorba forgatom. Egy felfordított kézi citromfacsaró üregébe nyomkodom, körben a falához. Belerakok egy lecsöpögtetett, magozott meggyszemet , és a világos masszával betöltöm az üreget. A formából könnyen ki lehet ütni, hűtve kell tárolni. Így is nagyon látványos, de minyonpapírra rakva a vendégek el sem hiszik, hogy Te készítetted! A receptet beküldte: Reiki Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |