| Barna csúcsok sütés nélkül receptSütemények, édességek Hozzávalók: -20 dkg darált háztartási keksz, -20 dkg darált dió, -15 dkg porcukor, - 4 dkg kakaópor, -8 dkg margarin, esetleg egy kevés tej. -A forgatáshoz kristálycukor. A gesztenyés töltelékhez: -25 dkg fagyasztott gesztenyemassza, -5 dkg. porcukor, -15 dkg. darált háztartási keksz, -10 dkg vaj, -egy kevés rum -Egyéb: kézi citromfacsaró, - meggy vagy cseresznye befőtt. Elkészítés: A kekszet a dióval, porcukorral, kakaóval, a vajjal, ha kell, egy kevés tejjel összegyúrjuk. Nedves kézzel, kb. 25 db kis gombócot formálunk belőle, amiket kristálycukorban meghempergetünk. A felengedett gesztenyemasszát, a porcukorral, a keksszel, a puha vajjal és egy kevés rummal összedolgozzuk. A kekszes diógombócokat egyenként egy felfordított citromfacsaró üregébe töltjük, pontosabban inkább csak körben a falához nyomkodjuk hasonlóan ahhoz mikor egy tortaformát bélelünk tésztával. A közepébe teszünk egy kimagozott meggyet. a gesztenyés töltelékkel pedig teljesen betöltjük az üreget. Ezután (mivel cukorba mártottuk) könnyedén kiütjük a formából. így kapjuk a kis csúcsokat, ami kívül diós, belül gesztenyés. Tanácsok: Aki akar tehet rá csöppnyi tejszínt a tetejére,attól még "havas" is lehet a csúcsunk. Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: Margitanya Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |