| Rántásos rétes receptSütemények, édességek Hozzávalók: - 20 dkg finomliszt - 20 dkg rétesliszt - 2 pohár (4 dl) tejföl - 1 egész tojás - fél marék kristálycukor - 1 csipet só A rántáshoz: - 8 dkg zsír - 5 dkg liszt A töltelékhez: - túró, mák, dió, alma, meggy, káposzta, stb. Elkészítés: A tészta alapanyagait jól összegyúrjuk, elnyújtjuk. A zsíról és lisztből világos rántást készítünk, rásimítjuk a kinyújtott tésztára. Felsodorjuk mint a beiglit és fél órát hideg helyen pihentetjük. Pihentetés után kb. 10 cm-es rudakra vágjuk és a lehető legvékonyabbra, téglalap alakúra nyújtjuk. Nyújtófára tekerjük és konyharuhára terítjük szét. Megkenjük olajjal és rárakjuk vagy rászórjuk a tölteléket. A konyharuha segítségével 3 ujjnyi szélesen lazán felgöngyöljük. Olajjal kikent tepsibe rakjuk, tetjét tejföllel vagy olajjal megkenjük és forró sütőben kisütjük. Ferde szeletekre vágjuk és porcukorral meghintve tálaljuk. Tanácsok: A töltelékeket a tészta kinyújtása előtt készítsük el és a főtt anyagokat hűtsük ki. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: Szelim Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |