| Tátracsúcs receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1 db. gáztepsiben sült, nagyon lapos piskóta (kb.5 mm magas), melyet kihűlés után pohárral „kiszaggatunk” akkorákra amekkorákra a sütit akarjuk (ez lesz a süti alapja) a krémhez: 15 dkg margarin 5 dl tejszín (a legjobb a HULALA) 30 dkg cukor 10 dkg kakaópor 15 dkg szeletelt mandula 10 dkg étcsokoládé 1 teáskanál étolaj Elkészítés: A tejszínt a cukorral felfőzzük, ha kihült a kakaóporral együtt hozzáadjuk a margarinhoz és robotgéppel 10 percig, kemény krémmé keverjük. Ezt a krémet habzsákba töltjük és a kihűlt lapocskákra nyomunk belőle úgy, hogy a tetejük csúcsban végződjön. Ezután szeletelt mandulát nyomkodunk a krémbe, majd legalább egy óra hosszára hűtőbe tesszük. A csokoládét vízfürdőn felolvasztjuk, hozzákeverjük az olajat és ezzel a masszával a lehűtött csúcsokat egyenként bevonjuk. Tálalásig hűtőszekrénybe tesszük. A receptet beküldte: MRG Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |