| HAVAS HEGYCSÚCS receptSütemények, édességek Hozzávalók: Havas hegycsúcs hozzávalók 0.5 dkg keksz (darált) 3 db tojás 1 csomag vaníliás cukor 2 ek lekvár/ dzsem 5 ml rumaroma 15 dkg porcukor 2 ek porcukor (a tojásfehérjéhez) 3 ek cukrozatlan kakaópor 1 dl feketekávé 10 dkg kókuszreszelék 350 g meggybefőtt (magozott) Elkészítés: Kettéválasztjuk a 3 tojást. A kekszet összekeverjük a tojássárgákkal, a vaníliás cukorral és a lekvárral. Hozzáadjuk a porcukrot, a kakaót. A kávét is hozzáöntjük. Jól összedolgozzuk. A tojásfehérjékből kemény habot verünk, hozzáadjuk a 2 ek porcukrot, majd a kókuszreszeléket. Citromfacsarót megfordítunk, belerakjuk a fehér masszát, jól belenyomkodjuk. Most jön 1 szem meggy. Majd a barna masszánkkal körbepakoljuk, hogy ne látszódjon a meggy. Tenyerünkbe kissé megütögetjük, és kicsúszik a kis desszertünk. A receptet beküldte: CSIPOLINO Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |