| Diós csúcsok receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához 210 g cukor 3 tojásfehérje 15 g liszt 1 cs vaníliás cukor 110 g finomra őrölt dió A krémhez 1 evőkanál rum 75 ml tejszín 120 g csokoládé 25 g margarin A díszítéshez 30 g durvára őrölt dió 1 cs tortabevonó Elkészítés: A tészta alapanyagait összekeverjük a liszt kivételével, és tűzön felmelegítjük. A tűzről levéve belekeverjük a lisztet. Zsírral vagy sütőmargarinnal kikent, liszttel beszórt sütőlemezre kis halmokat alakítunk. 170 C-on 8-10 percig sütjük. A krémhez a tejszínt és a csokoládét tűzön felolvasztjuk úgy, hogy a tejszín ne forrjon. A tűzről levéve kevergetve kihűtjük. Mikor már teljesen kihűlt, robotgéppel habosra verjük. A margarint kihabosítva hozzákeverjük, legvégül a rumot adagoljuk a krémhez. Nyomózsákból kúpokat húzunk, hűtőben dermesztjük, majd olvasztott tortabevonóval leöntjük, és dióval szórjuk. A receptet beküldte: hpkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |