| Lomnici csúcs receptSütemények, édességek Hozzávalók: 50 dkg liszt 3 dkg élesztő 10 dkg vaj, 3 dl tej 4 tojás kis tej, 5 dkg cukor só A töltelékhez: 5 dkg mazsola 20 dkg cukrozott gyümölcs, kis örölt faféj fél citromhéja 0,5 dl.rum 10 dkg porcukor A tetejére: 3 tojásfehérje 20 dkg cukor 0,5 dl víz Elkészítés: Az élesztőt a tejben megfuttatjuk, hozáadjuk a liszthez, és tejjel 1 tojással, cukorral, sóval és a vajjal jól kidolguzzuk.1 órát kelesztjük. Közben kis vízben felfőzzük a mazsolát, elkeverjükn a cukrozott gyümölccsel, leötjük a rummal, és citromhéjat,fahéjat valamint 10 dkg cukrot. A megkelt tésztát 1 cm vastagságura nyujtjuk, Közepére tesszük a tölteléket és felsodorjuk, és kb. 5 cm-es darabokra vagjuk. Kisformákba helyezzük, és még fél órát kelesztjük. Ekkor megkenjük tojásfehérjével szép pirosra sütjük. Közben a 3 tojásfehérjéből 5 dkg cukorral kemény habot verünk. Kis vízből és maradék cukorból szirupot főzünk és a fehérjéhez adjuk és tovább verjük. Ha a tészta megsült, kiboritjuk, és a tetejükre habot halmozva tálaljuk. A receptet beküldte: gevi1931 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |