Tutireceptek.hu fejléc

Lomnici csúcs recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
50 dkg liszt
3 dkg élesztő
10 dkg vaj,
3 dl tej
4 tojás
kis tej,
5 dkg cukor


A töltelékhez:

5 dkg mazsola
20 dkg cukrozott gyümölcs,
kis örölt faféj
fél citromhéja
0,5 dl.rum
10 dkg porcukor


A tetejére:

3 tojásfehérje
20 dkg cukor
0,5 dl víz

Elkészítés:
Az élesztőt a tejben megfuttatjuk, hozáadjuk a liszthez, és tejjel 1 tojással, cukorral, sóval és a vajjal jól kidolguzzuk.1 órát kelesztjük.
Közben kis vízben felfőzzük a mazsolát, elkeverjükn a cukrozott gyümölccsel, leötjük a rummal, és citromhéjat,fahéjat valamint 10 dkg cukrot. A megkelt tésztát 1 cm vastagságura nyujtjuk, Közepére tesszük a tölteléket és felsodorjuk, és kb. 5 cm-es darabokra vagjuk.
Kisformákba helyezzük, és még fél órát kelesztjük.
Ekkor megkenjük tojásfehérjével szép pirosra sütjük.

Közben a 3 tojásfehérjéből 5 dkg cukorral kemény habot verünk. Kis vízből és maradék cukorból szirupot főzünk és a fehérjéhez adjuk és tovább verjük. Ha a tészta megsült, kiboritjuk, és a tetejükre habot halmozva tálaljuk.


A receptet beküldte: gevi1931


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Barna csúcsok sütés nélkül » HAVAS HEGYCSÚCS » Morgós csúcs - » Kókuszcsúcs
» Diós csúcs » Morgós csúcs(Kata-féle) » Tátracsúcs » Csokoládés gesztenyecsúcs
» Morgós csúcs » Diós csúcsok » Gesztenyés csúcs » Sajtos csúcs
» Pettyes mézes » Banános-kókuszos tiramisu » Gyors almás kevert » Feketeerdő-rizsfelfújt


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.