| Csokoládés gesztenyecsúcs receptSütemények, édességek Hozzávalók: 10 dkg vaj 8 dkg étcsokoládé 1,25 dl tej 12,5 dkg kristálycukor 2,5 dkg kókuszreszelék 3 dkg kakapor 6 dkg finomliszt 1/4 tk. sütőpor 2 tojás 0,6 dl Amaretto 2 ek. kristálycukor 25 dkg gesztenyepüré 3 dkg porcukor 3 dkg vaj 7,5 dkg vaj 15 dkg étcsokoládé 2 ek. juharszirup 15 dkg málna 2 ek. kristálycukor 6 dkg étcsokoládé Elkészítés: A csokit, a vajat és a cukrot felöntjük a tejjel, majd addig főzzük, amíg az egész felolvad. Ekkor hozzákeverjük a kakaport, a kókuszreszeléket, a lisztet, a sütőport és a tojást. Az egészet egy kivajazott tepsibe töltjük, majd kb. negyed órát sütjük. Eközben a cukrot felöntjük 0,6 deci vízzel, majd ha teljesen felolvadt, hozzákeverjük a likőrt, és levesszük a tűzről. Egy tálban a gesztenyepüréhez keverjük a vajat és a porcukrot, majd 1,25 decit félreteszünk belőle. A tésztából hat-hat 3;5;7 cm-es korongot vágunk, majd a legnagyobbakra folyatjuk a szirupot, és megkenjük a krémmel. Erre kerül a közepes korong, szirup, krém, majd a legkisebb korong, azonban erre csak szirupot locsolunk. A süti oldalát vékonyan megkenjük a félretett krémmel, és az összeset hűtőbe tesszük. A vajat, a csokit és a kukoricaszirupot gőz felett megolvasztjuk, majd ezzel bevonjuk a süteményeket. A málnát a cukorral 5 percig főzzük, átpasszírozzuk, majd ezt a sütik mellé folyatjuk a tányérokra tálaláskor. Végül a 6 deka étcsokit megolvasztjuk, habzsákba tesszük, és koncentrikus köröket nyomunk belőle egy sütőpapírra. Amint megdermedt, már díszíthetjük is vele a süteményt. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |