| Pacal gulyás receptLevesek Hozzávalók: 1/2 kg konyhakész pacal 3 szál babérlevél 3 gerezd préselt fokhagyma 1 karika citrom 1 db nagyobb vöröshagyma 1 db sárga répa 1 db fehér répa 15 dkg bármilyen ehető gomba 15 dkg zöldbab 2 db közepes nagyságű burgonya 2 csapott evőkanál fűszerkeverék (virgin v. delikát) 1 mokkáskanál köménymag 1 kávéskanál piros arany 1 csapott evőkanál piros paprika 1 késhegynyi őrölt bors 1 csapott mokkáskanál majoránna 3 evőkanál étolaj 3 evőkanál tejföl 1 db tojással készített csipetke vagy vajgaluska Elkészítés: A pacalt több vízben átmossuk és majdnem puhára főzzük. A főzőlébe beleadunk sót, fokhagymát, babérlevelet, citromkarikát. Míg fő, megtisztítjuk és karikára vágjuk a zöldségeket, a gombát szeletekre, a hagymát és burgonyát felkockázzuk. A főtt pacalt hideg vízzel leöblítjük, csíkokra vágjuk. A hagymát az olajon pici sóval, köménymaggal üvegesre dinszteljük, beleadjuk a sárga- és fehér répát, gombát, fűszereket, melyekkel pár percig tovább dinszteljük. Hozzá keverjük a pirospaprikát, s felöntjük 2,5 liter vízzel. Mikor felforrt, a zöldbabot is bele szórjuk, s amikor az félig megpuhult, a burgonyát is belefőzzük, - amennyiben szükséges, utánsózzuk, beleszaggatjuk a csipetkét vagy galuskát és a forró gulyást leveses tálban elkevert tejfölre tálaljuk. A receptet beküldte: Bártfai Andrea Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |