Tutireceptek.hu fejléc

Pacal gulyás recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1/2 kg konyhakész pacal
3 szál babérlevél
3 gerezd préselt fokhagyma
1 karika citrom
1 db nagyobb vöröshagyma
1 db sárga répa
1 db fehér répa
15 dkg bármilyen ehető gomba
15 dkg zöldbab
2 db közepes nagyságű burgonya
2 csapott evőkanál fűszerkeverék (virgin v. delikát)
1 mokkáskanál köménymag
1 kávéskanál piros arany
1 csapott evőkanál piros paprika
1 késhegynyi őrölt bors
1 csapott mokkáskanál majoránna
3 evőkanál étolaj
3 evőkanál tejföl
1 db tojással készített csipetke vagy vajgaluska

Elkészítés:
A pacalt több vízben átmossuk és majdnem puhára főzzük. A főzőlébe beleadunk sót, fokhagymát, babérlevelet, citromkarikát.
Míg fő, megtisztítjuk és karikára vágjuk a zöldségeket, a gombát szeletekre, a hagymát és burgonyát felkockázzuk.
A főtt pacalt hideg vízzel leöblítjük, csíkokra vágjuk.
A hagymát az olajon pici sóval, köménymaggal üvegesre dinszteljük, beleadjuk a sárga- és fehér répát, gombát, fűszereket, melyekkel pár percig tovább dinszteljük. Hozzá keverjük a pirospaprikát, s felöntjük 2,5 liter vízzel. Mikor felforrt, a zöldbabot is bele szórjuk, s amikor az félig megpuhult, a burgonyát is belefőzzük, - amennyiben szükséges, utánsózzuk, beleszaggatjuk a csipetkét vagy galuskát és a forró gulyást leveses tálban elkevert tejfölre tálaljuk.


A receptet beküldte: Bártfai Andrea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pacal pörkölt » Az én betyárgulyásom » Gombás-vörösboros gulyás » Véres pacal
» Gombagulyás » Pikáns pacalleves » Lakodalmas pacalleves » Pacaltokány
» Pásztorgulyás » Csángógulyás » Csángó gulyás » Vörösboros csülökgulyás
» Erdélyi gulyásleves » Pacal » Babos pacalpörkölt » Csiki gulyás


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.