| Szegedi csirkegulyás receptLevesek Hozzávalók: 1 db csirke 1 db vöröshagyma 2 gerezd foghagyma 60 g zsír 1 db zöldpaprika 1 db paradicsom őrölt kömény pirospaprika só 150 g sárgarépa 100 g fehérrépa 1 cikk zellergumó 20 dkg burgonya csipedett Elkészítés: A csirkét megmossuk, nagyobb darabokra vágjuk. A vöröshagymát, a foghagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. Felforrósítjuk a zsírt, üvegesre pirítjuk a vöröshagymát, rászórjuk a köményt és a pirospaprikát, elkeverjük,kevés hideg vízzel felengedjük, a foghagymát is hozzáadjuk. Beletesszük a csirkét, sózzuk, és 15 percig pároljuk. Megtisztítjuk, megmossuk a sárgarépát, fehérrépát, a gyökeret és félkarikára vágjuk, rátesszük a csirkére. Felengedjük 1,5 liter vízzel, hozzáadjuk a zöldpaprikát és a paradicsomot, kb. 20 percig lassú tűzön félpuhára főzzük. Megtisztítjuk a burgonyát, megmossuk, kockára vágjuk, és beletesszük a levesbe a csipedett tésztával együtt. Utánízesítjük, ha szeretjük a csípős ízt, akkor tehetünk bele erős paprikát, és készre főzzük. Elkészítési idő: 70 perc A receptet beküldte: janita Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |