| Káposztagulyás receptLevesek Hozzávalók: 15 dkg császárszalonn 2 evőkanál olaj, 1 nagyobb vöröshagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál köménymag, 1 csapott evőkanál pirospaprika, 1 kiskanál só, fél kiskanál darált cseresznyepaprika,(ez el is hagyható) 1 húsleveskocka, 50 dkg savanyú káposzta, 50 dkg burgonya, 1-2 dl tejföl. Elkészítés: A császárszalonnát kb. 1 centis kockákra vágjuk és az olajon kevergetve kissé megpirítjuk. 2-3 perc elteltével a lehéjazott, fölaprított vöröshagymát, majd 1-2 perc múltán a zúzott fokhagymát és a köménymagot is hozzáadjuk. A pirospaprikával megszórjuk, elkeverjük, majd azonnal - nehogy a paprika megégjen - 1,5 liter vízzel fölöntjük. Megsózzuk, a cseresznyepaprikával ízesítjük, a leveskockát belemorzsoljuk. A savanyú káposztát néhány vágással fölaprítjuk, a levesbe szórjuk. Ha újra forr, kis lángra állítjuk, kb. 25 percig főzzük. Ezalatt a burgonyát megtisztítjuk, akkora kockákra vágjuk, mint a gulyásleveshez szokás, és a félpuha káposztához adjuk. Lefedve, úgy 25 perc alatt készre főzzük. Tálaláskor a tetejét meglocsoljuk tejföllel. A receptet beküldte: siti Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |