| Gulyás gombócleves receptLevesek Hozzávalók: 2 szál sárgarépa 2 szál fehérrépa 4 szem krumpli paprika krém (lehet csípős ki hogy szereti) 2 gulyás leves kocka vagy gulyáskrém só,bors,őrölt kömény 1 hagyma 60 dkg (kb) darált hús 1 tojás Elkészítés: A zöldségeket kockára vágjuk, a hagymát is. A darált húst összekeverjük a tojással sóval, borssal. Kevés olajon pároljuk a zöldségeket, 10 perc után hozzáadjuk a hagymát és tovább pároljuk. Ha kész rátesszük a pirospaprikát, sót, borsot, köményt, paprika krémet és a gulyásleves kockát. Felöntjük 2 liter vízzel. Ha már forr a leves és félig megfőtt a zöldség, gombócokat formázunk a darált húsból és hozzáadjuk. Addig főzzük, még teljesen meg nem fő a gombóc is, ez kb. 30 perc. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |