| Libagulyás receptLevesek Hozzávalók: 1 kg libacomb 1 fej vöröshagyma 1 szál sárgarépa 1 szál fehérrépa 2 db burgonya 1 db paprika 1 db paradicsom 1 ek vegeta 1 ek gulyáskrém 1 kk köménymag 1 kk pirospaprika 1 db tojás 3 ek rétesliszt só bors Elkészítés: A libacombokat kicsontozzuk, a felesleges, zsíros részeket levágjuk, felaprítjuk, és kisütjük. A húst kockára vágjuk. A libahájból kisült töpörtyűt és a felesleges zsiradékot kivesszük, majd a maradékon megdinszteljük az apró kockára vágott hagymát. Ezután megpattogtatjuk rajta a köménymagot.Levéve a tűzről megszórjuk pirospaprikával,kevés vizet öntünk rá . Rádobojuk a húst, sózzuk, erős tűzön pirítjuk, majd mérsékelt tűzön addig párolju, amíg elfő a leve. Ekkor hozzáadjuk a felaprított zöldségeket, fűszerezzük, felöntjük 2,5 l vízzel, és addig főzzük, amíg minden megpuhul benne. Közben a tojásból és lisztből, pici sóval,csipetkét készítünk , amit belecsipkedünk a levesbe, majd 5 percig főzzük még. Tálalás előtt, picit pihentetjük a levest. A receptet beküldte: ronka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |