| Mogyorókrémmel töltött túrógombóc receptSütemények, édességek Hozzávalók: Gombóc: * 50 dkg hűtő hideg túró * 12 dkg búzadara * 1 csipet só * 2 dkg kristálycukor * 1 egész tojás * 1 citrom héja * 1 cs. bourbon vaníliás cukor * kb. 7 dkg hűtő hideg mogyorókrém (nutella) * 1 csipet só a főzővízbe * kb. 7 dkg zsemlemorzsa * 1 kiskanál vaj Öntet:( igény szerint ) * 1 kisdoboz tejföl * porcukor Elkészítés: Gombócok: A hideg túrót alaposan összetörjük. Hozzáadjuk a búzadarát, a sót, a cukrot, a tojást, a citrom reszelt héját, s végül a bourbon vaníliás cukort. Nedves kézzel lapított gombócokat csinálunk, melynek közepébe kiskanálnyi hűtő hideg mogyorókrémet kanalazunk. Forrásban lévő enyhén sós vízben kb. 5-6 perc (amíg feljönnek a tetejére) alatt kifőzzük a gombócokat. A zsemlemorzsát vajon megpirítjuk. Belehempergetjük a kifőzött gombócokat. Öntet: A tejfölt összekeverjük porcukorral ízlés szerint. Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: Tiimii Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |